Seuraan uusi erikoistottelevaisuusvalio!

27.2.2024

Kide on uusi FI ETVA eli Suomen Erikoistottelevaisuusvalio!

Kuva: Suvi Hänninen

Bordercollie Tending beat tutummin Kide on Suvi Hännisen koira. Tässä Suvin sanoin kertomaa matkasta kohti tokovaliota.

Kide on pian 4 vuotta täyttävä tottelevainen koira. Se on pennusta pitäen ollut motivoitunut ja oppivainen treenikaveri, joka rakastaa temppujen tekemistä ja yhdessä leikkimistä kanssani. Kiden kouluttaminen on ollut ihanaa, sillä Kide on tosi persoonallinen ja hauska koira.

Saamme olla kiitollisia siitä, että meillä on ollut niin paljon taitavia treenikavereita matkallamme meitä auttamassa. Kide on saanut todella hyvät pohjat treenaamiseen jo pentuna, joka on auttanut meitä eri vaiheiden äärellä myöhemmin. Ilmaiseksi tulokset eivät ole tulleet, vaan olen käyttänyt tuhansia tunteja ja kilometrejä Kiden kouluttamiseen. Haasteitakin on ollut ja ongelmia täytynyt ratkoa. Vaikeudet pitävät kouluttajan mielen nöyränä. Haasteiden äärellä on tärkeä pysyä rauhallisena koiran tukena hermoja menettämättä. Tätäkin taitoa kouluttaja oppii harjoittelun ja kokemuksen karttuessa!


Kidestä on tullut taitava ja todella luotettava ystävä niin harrastuksissa, kuin arjessakin. Tottelevaisuuskoulutuksen paras puoli onkin juuri se, että sen myötä koirasta tulee myös arjessa todella helppo ja ihana ystävä. Sanoisinkin, että Suomen tottelevaisuusvalion titteli on vain kirsikka kakussa. Tottelevainen ja luotettava kumppani rinnalla arjessa on parasta, mitä kouluttaminen tuo mukanaan.

Meillä on alusta pitäen ollut toiveena osallistua vuosittaisiin Tokon SM kilpailuihin. Kiden kanssa meillä on kuitenkin ollut huonoa tuuria, koska sillä on aina sattunut juoksuaika kisojen aikaan. Viime kesänä ennen SM-kisoja Kide jäi yli puolen vuoden sairaslomalle jalkavaivan vuoksi, jota kuntoutettiin kauan. Palasimme hiljattain treenien pariin ja Kide valioituikin heti ensimmäisestä kisastaan, vaikka sillä oli todella pitkä treenitauko takana. Aika hieno comeback vähillä treeneillä Kide! Toivon kovasti, että tulevana kesänä me viimeinkin pääsisimme isoihin kisoihin mukaan!

Kuva Anna Silvan.
Kuva Anna Silvan.