Luonnetestit ja MH-kuvaukset

KPSH järjestää luonnetestejä ja MH-kuvauksia Maaningan Haukkumajalla. Tarkista luonnetestien ja MH-kuvausten ilmoittautumis- ja maksutiedot Palveluskoiraliiton kalenterista.

Luonnetestit

Luonnetestin tarkoitus on arvioida ja kirjata koiran käyttäytymistä tilanteissa, joissa sen hermosto joutuu rasitetuksi. Testitulosta voidaan hyödyntää luonnekuvan määrittämiseen ja koulutuskelpoisuuden arviointiin. Testitulos antaa myös viitteitä koiran jalostuskelpoisuudesta rotujärjestöille ja kasvattajille.

Osallistumisoikeus on Kennelliiton tai sen hyväksymään koirarekisteriin merkityillä puhdasrotuisilla koirilla, jotka ovat vähintään kahden ja enintään kuuden vuoden ikäisiä sekä Kennelliiton määräysten mukaisesti rokotettuja ja tunnistusmerkittyjä. Testiin ei saa osallistua sairas koira, kiimainen narttu, narttu 30 vrk ennen synnytystä ja alle 75 vrk synnytyksen jälkeen.

Testissä alle 75 pistettä saavuttanut koira saa osallistua uusintatestiin vain yhden kerran, aikaisintaan 6 kk edellisestä testistä testiohjeen tarkennusten mukaisesti.

MH-kuvaukset

MH:n tarkoitus on kerätä aineistoa koiran käyttäytymisestä ohjeen määrittelemissä tilanteissa. Kuvaustuloksia roduittain yhdistelemällä saadaan tietoa rodulle tyypillisestä luonteesta. Yksittäisen koiran MH kuvaa näin koiran luonteenominaisuuksia sekä yksilönä että rodulle tyypilliseen ja ihanneluonnekuvaan verrattuina.

Osallistumisoikeus on Kennelliiton tai sen hyväksymään koirarekisteriin merkityillä puhdasrotuisilla koirilla, jotka ovat vähintään 18 kuukauden ikäisiä. Koiran tulee täyttää Kennelliiton kulloinkin voimassa olevat rokotus-, tunnistusmerkintä- ja antidopingsäännöstön vaatimukset. Koira voi osallistua MH:een vain yhden kerran. MH-luonnekuvaukseen ei saa osallistua sairas koira, kiimainen narttu tai narttu 30 vrk ennen synnytystä ja alle 75 vrk synnytyksen jälkeen.