Harrastuslajit

Kuva: Jenni Roponen

KPSH on todellinen monilajiseura – säännöllisesti kokoontuvia harjoitusryhmiä on seitsemässä eri lajissa!

Harjoittelu KPSH:n ryhmissä on pääsääntöisesti maksutonta. Talvikaudella sisähallissa harjoittelevat lajit, kuten toko ja agility, perivät ryhmäläisiltä noin 27 euron suuruisen hallimaksun per kuukausi. Koska toimintamme rahoitetaan vapaaehtoisvoimin toteutettujen kilpailujen, koiratapahtumien ja kurssien tuotoilla, harrastusryhmissä harjoittelevilla on velvoite osallistua yhteisiin talkoisiin.

Suuri osa harrastuslajeista järjestää vuosittain yhden tai useamman alkeiskurssin. Kurssi on hyvä tapa tutustua lajiin ja mahdollisuus päästä mukaan treeniryhmään. Harjoitusryhmiä koordinoivat kunkin lajin lajivastaavat. Harjoituksiin saa tulla katselemaan ja tutustumaan – ota yhteyttä lajivastaavaan.

Harrastajamäärältään suosituin laji on agility - ryhmissä harjoittelee noin 50 liitäjää. Tottelevaisuuskoulutusta eli tokoa treenaa vuoden ympäri viikottain 40 harrastajaa viidessä treeniryhmässä. Uutena tulokkaana viralliseksi kilpailulajiksi on noussut tokosta ja agilitystä vaikutteita ottava rally-toko, jota harjoittelee säännöllisesti noin 20 koirakkoa.

PK-haku- ja jälkiryhmät. harjoittelevat maastokaudella eli sulan maan aikaan alueen metsissä ja pelloilla – talvella keskitytään tottelevaisuusharjoituksiin.

Vedessä viihtyville on kesäkaudella tarjolla vesipelastusryhmä.