Seuraan uusi erikoistottelevaisuusvalio!

8.6.2024

Vekku on uusi FI ETVA eli erikoistottelevaisuusvalio!

Vekku valikoitui saadessaan kolmannen ykkös-tuloksen tokon korkeimmasta luokasta 26.5.2024 ja Vekun omistaja Veera Waarna kertoi näin heidän yhteisestä matkastaan:

"Vekku on 8-vuotias bordercollieuros. Minun luokseni se muutti 1,5-vuotiaana. Olemme alusta asti harrastaneet kohti kokeita. Vekku on itsenäinen ja rämäpää, "tehdään ensin ja mietitään sitten" -tyyppiä. Alussa sainkin tehdä töitä, että saimme yhteistyön toimimaan ja minut merkitykselliseksi. Vekku on erittäin energinen ja innokas tyyppi, se jaksaa loputtomiin toistoja. Hommat tehdään aina täysillä, Vekkua ei ole tarvinnut innostaa tai hetsata, päinvastoin.

Suoralla putkella ei ykköstulokset meille tulleet, Vekulle tyypillisesti kokeissa sattui ja tapahtui! Jalat kun vie, ja järki tulee perästä. Matkalle on sattunut myös sairaslomia ja pidempiä taukoja. Sainkin tehdä vuosien työn, jotta tulokset saatiin kasaan. Ehkä siksi tämä saavutus tuntuu erityiseltä, ja olen kiitollinen näistä vuosista ja yhteisistä opeista. Tämän tuloksen myötä Vekku jää eläkkeelle tokosta.

Yksin ei todellakaan onnistu toko-koiran koulutus, onni on ollut mahtava KPSH-treeniryhmä ja osaavat ammattilaiset Kuopiossa, kiitoksia myös Ponderan Pirjolle! Kiitos myös kaikki yhdistysaktiivit, jotka jaksatte kokeiden eteen talkoilla!"

Kuva: Magdalena Stodulko
Kuva: Veera Waarna