Tokon valmennusryhmäläisten terveiset 31.5

12.6.2018


Urho
Urho

Lotta
Lotta
Saaga
Saaga

Reetu
Reetu
Ansa
Ansa

Vempi
Vempi

Tokon valmennusryhmäläiset pääsivät Satu Taskisen koulutukseen

 

Koulutuksessa ei naurunrämäkältä säästytty ja Satu muistuttikin meitä todella tärkeästä asiasta: "Toko voi olla hauskaa ja mukavaa - milloin siitä on tullut muka tylsää!" Nimenomaan! Ja huumori saikin kukkia pitkin iltaa kaikkien mäkäräisten ja ötököiden syötävänä - mutta mitä sitä ei koiransa eteen tekisi! Aiheita oli ohjaajat valinneet koirien osaamistason mukaan: Kiertoa, Noutoa, Ruutua, Keskittymistä, Aktiivisuutta ja Itsevarmuutta tekemiseen.

Mitäs meidän rakkaat harrastuskaverit olivatkaan koulutuksen annista mieltä:

"Kierrä mitä missä? Ei meikäläinen näe, kun on tätä tukkaa.. Satukin niin sanoi. Pitää kuulemma tehdä homma mulle helpommaksi, ohjaajani on taas ahnehtinut liikaa. Ja siis mä en saa enää haistella?! Hirveetä natsitusta oli, jos kuononi hieman sattui hiekkaan painumaan. Ohjaajastani tuli paljon mielenkiintoisempi luoksetulossa, kun sillä oli ihan hirveesti nameja kädessä, ja se piti jotain hassua suhinaa, en joutanut muuta miettimään, kun piti kytätä mitä se ohjaaja puuhaa. Kuulemma oon hirmu söpö, ja siks oon tainnutkin saada aika paljon hölmöilyjäni anteeksi.. Ohjaajani opetteli seuraamista, mullahan on virettä mutta ohjaajani ei ole osannut suunnata sitä oikein, niin sit mua on alkanut kyllästyttää."
Urho

 

***

"Kouluttaja sanoi tuota mun ohjaajaa curling-mutsiksi ja se oli sen mielestä ihan hulvattoman hauskaa. Ite en oikein vielä tiedä, oliko se hyvä vai paha juttu. Ainakin mun pitäis kuulemma antaa enemmän ajatella itse. Mutta ehkäpä se auttais mua myös keskittymään. Satu oli myös sitä mieltä, ettei mun tarvi välttämättä niin hirveesti rauhottua ennen treenejä vaan ennemmin voisin rentoutua vaikka leikkimällä. Tämä oli kyllä mun mielestä ihan super idea ja seuraavat treenit menikin pelkällä lelupalkalla ihan tosi mahtavasti meidän molempien mielestä. Onneksi joku meitä (tai tota ohjaajaa) muistutti, että toko voi olla myös hauskaa ja rentoa."
Lotta

 

***

"Pääsin tänään toimimaan häiriössä, se meinaa olla kyllä aika hankalaa, kun ihmisiä pyöri ympärillä ja pitäis vielä keskittyäkin tekemiseen eikä ympärillä olevaan! Mutta kun vaan ohjaaja muistaa palkata tiheästi, antaa helppoja tehtäviä ja rentoutua itse niin kyllä mä pystyn siihen! Noutoa aloimme rakentaa uudelleen, se pätkittiin taas pieniksi osiksi - nyt ajatuksella, että harjoittelussa otetaan huomioon suuri kokoni, sekä mahdollisimman suuri vauhtini.  Isolle koiralle, isoja asioita, isommassa mittakaavassa. Ai että tykkäsin juosta täysiä kentän päästä päähän kapula suussa ohjaajan luo! Ja kapulallekin lähdin vauhdilla kun kapula lensi ja lensi ja lensi vaan kauas! Mun motivaatio noutaa kasvo samantien. Nyt mulla oli oikeasti syy juosta kovaa! Kierrossakin palattiin reilusti taaksepäin alkeisiin - koska ennen mulle niin kiva juttu, on taas vaihtunut tasaiseksi suorittamiseksi ja lönkyttelyksi. Tähän pyrittiin tuomaan röyhkeyttä ja halua pyrkiä kierrolle. Olen kuitenkin kiltti koira, joten tuntuu oudolle että saisin vetää kohti tötteröä kun pannasta pidetään kiinni. Tätäkin me aletaan kuulemma treenata ohjaajan kanssa, röyhkeyttä - mitä se sitten vielä tarkoittaakaan!
Terkuin Saaga
 

***
"Minun ongelma on kuulema että katselen liikaa ympäristöä ja olen häiriö herkkä.. pah.. mutta oonhan mä saksanseisoja. Satu oli sitä mieltä että palloleikit vaan kehiin niin virtaa saadaan vähemmälle ja palkkaudun kahden pallonleikistä tosi hyvin. Vaan sainpa super hyvän palkan kun juoksin ruutuun. Kuului palkkasana ”jess” ja just silloin lenti lintu mun yli, olin aivan haltioissa. Sitten olikin hieman vaikeeta keskittyä, vaan minkä sitä luonnolleen mahtaa. Mutta kyllähän tän touhun pitää olla mukavaa eikä jäykkää, niin se Satukin tuumas."
Reetu
 

***

"Kaukokäskyt ovat käyneet mielestäni vähän tylsiksi ja en aina (ikinä) muista keskittyä niissä kuuntelemaan mitä ohjaajani sanoo. Kokeilimme palkata minua takana olevan kiertotötterön kautta ja se oli mielestäni niin hauskaa, että päästin jopa vahingossa yhden haukahduksen. Sain myös kuulla, mikä seuraamisessani on kaikista kamalinta ja sehän oli tietenkin ohjaajani kävelyasento, eikä mikään minuun liittyvä. "
Terveisin, Ansa


***
" Ihanat lämpimät kesäkelit hellivät meitä ihan äskettäin. Minä poika en varpaitani vapaaehtoisesti veteen pistä, joten olen aivan tyytyväinen hieman viilentyneeseen ilmaan ja kentän pintaan. Emännän kanssa käytiin hakemassa oppia meidän tekemiseen sellaisella viilenneellä kentällä. Harjoittelin nättiä noutamista, kaukokäskyjä ja istumista. Mielestäni homma meni aika hyvin, vain kerran meinasin lähteä väärälle kapulalle. Ohjeet olivat hyviä ja emäntä sanoi, että niitä jatkossakin noudatetaan. Kesän treeneissä tullaan siis näkemään vesipulloja ja ylpistelyä opetteleva emäntä  Kannattaa tulla mukaan katsomaan mitä tämä tarkoittaa!"
Kesämiästerveisin, Vempi

***